XML Entegrasyonu, toplu işlem yapma konusunda işletme sahiplerinin süreçlerini kolaylaştıran önemli bir entegrasyon sistemidir. Bu yazımızda XML entegrasyonu nedir, ne gibi avantajlar sağlar, hangi pazaryerlerinde XML entegrasyonu yapılır gibi soruları inceleyeceğiz.
XML Entegrasyonu Nedir?
XML (Extensible Markum Language) yani “Genişletilebilir Biçimlendirme Dili”, hem kullanıcılar hem bilgi işlem sistemleri tarafından kolayca okunabilecek dokümanlar oluşturmaya yarayan bir işaretleme dilidir. XML entegrasyonu, bir e-ticaret web sitesine ait ürün, sipariş, stok ya da üye bilgilerinin XML dosyasına çevirerek diğer e-ticaret sitesine aktarılmasıdır. Örneğin, tedarikçinizin verdiği ürün bilgilerini XML desteği ile kendi e-ticaret sitenize yükleyebilirsiniz. Tedarikçinin ürünler hakkında güncelleme yapması durumunda bilgiler sizin web sitenizde de otomatik olarak güncellenir. Yani stokta ürün bulundurmadan tedarikçi firmanız üzerinden satış yapmanıza olanak sağlar.
Stoksuz satış modelini ve nasıl yapıldığını öğrenmek için
“Dropshipping Nedir ve Nasıl Yapılır?” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
e-Ticarette XML Entegrasyonu Nasıl Yapılır?
Öncelikle XML entegrasyonu servisi veya e-ticaret paketlerinin içinde XML hizmeti veren bir firma ile anlaşmanız gerekmektedir. Daha sonra XML entegrasyonu, tedarikçinizin sağladığı XML dosyasını temin etmelisiniz. Temin ettiğiniz XML dosyasını mağazanıza içeri aktararak yapabilirsiniz. Bu içeri aktarma işlemi e-ticaret paketinize göre değişkenlik gösterebilir.
XML Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?
XML entegrasyonu ile stok tutmak zorunda kalmaz, hızlı ürün yükleme, otomatik ürün durumu güncellenmesi gibi avantajlar sağlayabilirsiniz.
XML entegrasyonu ile bir başka web sitesinde yer alan yüzlerce ürünleri kendi sitenize hızlıca yükleyebilirsiniz.
Başka bir firmaya ait ürünleri kendi web sitenizde satabileceğiniz için stoksuz e-ticaret yapmanıza da olanak sağlar. Böylece depo ve ürün stoklama maliyetleriniz ortadan kalkmış olur.
Her ne kadar başka bir firmanın ürünleri satacak olsanız da kendi fiyatlarınızı belirleyebilirsiniz.
Ürünlerin fiyatı, stok adedi gibi bilgileri sizin girmenize gerek kalmaz. Tedarikçi ürün bilgilerini kendi sisteminde güncelledikçe sizin web sitenizdeki veriler de güncellenmiş olur.
e-Ticaret Sitemde XML Entegrasyonu Yapabilir miyim?
Evet, XML entegrasyonunu ister e-ticaret web sitenizde isterseniz de pazaryeri mağazalarınızda kullanabilirsiniz.